Nytt år, nytt försök

04.01.2017 kl. 20:33

Jag hade redan hunnit knacka ned ett par rader om att jag firat nyåret i Berlin när Isidor (en av våra två katter) för n:te gången idag lade sig på tangetbordet och raderade allt.

Det jag också hunnit skriva var att jag är glad att 2016 är över. Det blir inte nån årsresumé, jag blir bara arg.

För 2017 avges inga löften - det blir man bara frustrerad över i nåt skede - men jag vill att vissa grejer ska hända detta år:

1) Jag ska få mitt romanmanus klart. Det har vilat under hösten (vilket är en eufemism för att jag inte riktigt lyckats ta tag i mitt skrivande) och när jag läste igenom det jag skrivit började nåt slag av insikt uppenbara sig i min hjärna. Jag vet på ett ungefär vad jag ska göra med det.

2) Mera tid för musiken. Jag ska börja spela i band nr 2 nu. Det blir mera noise / lo-fi än Cheeky Bastards, och vi är bara två i bandet. Jag och en glad skotsk man vid namn Alan. Han har vant sig vid att ingen förstår vad han säger (från Glasgow) men hans idéer om hur man gör musa begriper jag i alla fall.

3) Jag vill sluta ha dåligt samvete inför allt och alla hela tiden. Det här är svårt. Jag är annars rätt överens med mig själv och min omgivning men banne mig att man ska vara tvungen att hela tiden ha den där gnagande känslan present. Det är väl vådan av att vara människa bland andra människor, antar jag. Framför all om man är kvinna. Ansvar och plikt. Mest blir jag irriterad över att jag faller till föga och gör saker jag kanske inte är så där våldsamt intresserad av, och förlorar därigenom tid och energi som kunde sättas på att göra det jag egentligen vill. En klassiker.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

  
Efter en frapperande lång tid ute i periferin kommer jag snart att bli ännu mer perifer. Tillbaka till leråkrarna, fabriksröken, väckelserörelserna, de udda existenserna, dansbanden, drönarna, gräsrökarna och småstadsetablissemanget för att grunda ett agro-feministiskt tältkollektiv på torget i Jeppis. Hur det går? Vete fan. Hoppa på traktorn så kör vi.
 

Senaste kommentarer