Att skriva, tvivla och andas

15.05.2016 kl. 21:07

I mitt huvud pågår en ständig skrivprocess. Mindre har fästs vid papper men jag har alltid levt med tanken att jag ska skriva mera. Och längre. Och bättre.

Så jag gjorde som så många andra och befann mig plötsligt på en skrivarkurs, en kort en som pågick en vecka. Där kände jag att det här faktiskt kanske är möjligt.

Ett knappt år senare befann jag mig på kurs nummer 2, en lång en som pågick ett år. Där förstod jag att det här faktiskt ska ske.

För hundra år sedan jobbade jag med att skapa möjligheter för folk att gå skrivarkurser. Jag var med och skapade nåt som hette Litterärt skapande, en kurs på två år vid ÅA. Mest för att jag själv tyckte att det hade varit kul att gå en sån kurs. Fick följa med och lära känna ett antal duktiga och intressanta människor tack vare den, under de år jag jobbade med den.

Jag gick andra vägar och nu har jag skrivit så pass mycket att jag vet att detta blir ett färdigt manus. Det är en seger över ett brutalt, skröpligt självförtroende när det gäller såna här saker och en triumf för mina rätt dåliga sittmuskler.

Sen har jag så pass mycket insyn i förlagsbranschen - har jobbat en tid som förlagsredaktör - att jag vet att det är en lång och vindlande väg om man vill ge få ut en bok på ett etablerat förlag. Jag har inga större illusioner vad förlagarbranschen beträffar. Men jag gör mig vissa förhoppningar.

Varför? Därför att jag vill skriva mera. Och längre och bättre.

Vi återkommer till detta under hösten.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Nåja. Precis vad du skulle säga. Att det blir ett manus. Ser fram emot det sen när det blir bok. Den ligger ren på läslistan.
Mia16.05.16 kl. 12:02
Jag säger precis vad du vill jag ska säga. Det ska silas saker ut ur mitt huvud ännu, under sommaren. Sen. Får. Vi. Se.
17.05.16 12:28

  
Efter en frapperande lång tid ute i periferin kommer jag snart att bli ännu mer perifer. Tillbaka till leråkrarna, fabriksröken, väckelserörelserna, de udda existenserna, dansbanden, drönarna, gräsrökarna och småstadsetablissemanget för att grunda ett agro-feministiskt tältkollektiv på torget i Jeppis. Hur det går? Vete fan. Hoppa på traktorn så kör vi.
 

Senaste kommentarer