Könsbytarkatten

25.02.2015 kl. 22:35

En klassiker.

Under de senaste dagarna, då jag igen legat på smärtans läger (denna gång med luftrörskatarr och en medicinering som på måndag kväll fick mig att spy fem gånger i rad), har jag varit i tillfälle att studera lurvbollarna lite närmare.

Den ena av dem, den lilla polska äppelakan Szarlotka, var större i formatet när hon flyttade in. Jag tänkte att Tiramisu helt enkelt är en mindre och nättare kisse, dessutom hade hon lite magproblem när hon kom så jag var noga med att hon skulle få mat ordentliga.

Mer glupskare Szarlotka försökte jag hålla borta från T-misus mat.

De små liven har växt ganska mycket under sina veckor (6) hemma hos oss. Speciellt Äppelkakan. Tyckte sen att hon började få rejält stora tassar. Och ett ganska kantigt ansikte.

Till saken hör att de är rejält lurviga i baken och även om jag sett en och annan kattrumpa fanns det inte så mycket att skåda där.

Men i går på morgonnatten när jag var uppe på sedvanligt toalettbestyr så där som gamla tanter gör studerade jag lilla polska efterrätten lite noggrannare.

Och tamme tusan. Fanns det inte en liten påse där? En bollbehållare? Jodå.

Szarlotka är en frass. Det finns inga förskönande omskrivningar här. Hushållets egen lilla Bollkalle.

Tid till veterinären är inbokad till fredag morgon. Det är bäst att få bort nötterna på kissen innan kissen själv upptäcker att han är kille. Speciellt med tanke på att hans syrra är precis det hon utger sig för att vara.

Snap, crackle, pop!

På bilden är det femtekolonnaren som tittar upp på oss. Stackarn.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Ha ha. Bollkalle. Fast inte så länge då.
Mia26.02.15 kl. 13:05
Nej, imorgon ryker dom. Och Szarlotka får fira sin nya tillvaro med ett namnbyte och blir Isidor.
26.02.15 16:40

  
Efter en frapperande lång tid ute i periferin kommer jag snart att bli ännu mer perifer. Tillbaka till leråkrarna, fabriksröken, väckelserörelserna, de udda existenserna, dansbanden, drönarna, gräsrökarna och småstadsetablissemanget för att grunda ett agro-feministiskt tältkollektiv på torget i Jeppis. Hur det går? Vete fan. Hoppa på traktorn så kör vi.
 

Senaste kommentarer